Werkvormen

De basis van mijn coaching is het gesprek waarin we met een ontspannen blik blootleggen welke patronen, overtuigingen en gewoontes er op dit moment in de weg zitten. Ik zal je in het gesprek laten voelen en ervaren waar de pijn zit en vooral ook waar de ruimte zit om patronen los te laten en vrijer te gaan leven. 

Het gaat dus om snappen wat je doet, voelen wat voor pijn dat oplevert en ervaren dat je zelf heel goed in staat bent om het anders te doen.

In dat proces van ontspannen en inzicht verkrijgen, gebruiken we mogelijk ook meditatie (zie een blog daarover) en waar nodig en als je dat wenst, vormen van hypnose. Eventueel kan ik ervoor zorgen dat er hier een shiatsu-massage gegeven wordt, om ook fysiek te voelen waar de blokkades zitten.

Al doende komen we een heleboel ballast tegen en ruimen die op. Daardoor maken we ruimte voor iets nieuws, namelijk een vrijere manier van leven, waarin het eigen oplossend vermogen, dat in ieder van ons ruimschoots aanwezig is en zich graag wil manifesteren, een kans krijgt. Als we ons bevrijden van de remmingen die ons weerhouden om vrijuit te leven, komen we in een situatie terecht waarin we door rust en overzicht weer klip en klaar gaan zien hoe we ons leven willen leven. In die situatie zijn de oplossingen voor onze problemen ineens heel vanzelfsprekend.

 

Zie ook mijn blog over stress en ontspannen.