Gezond eten en afvallen

We lezen het zeker wekelijks in de krant: een groot deel van de mensen is te zwaar. Het wordt daarmee minder opvallend en misschien wel minder "erg" om een beetje te zwaar te zijn. En het is zeker steeds lastiger om de verleidingen te weerstaan, die leiden tot teveel gewicht. Denk maar aan al dat eten dat voorhanden is en de mogelijkheden die je hebt om te leven en toch nauwelijks te bewegen.

Daarnaast lezen we steeds meer over de "vervuiling" van ons voedsel. Wat heeft dat voor effect op jouw lijf en hoe kun je jezelf zo goed mogelijk voeden?

Als je in deze wereld gezond wilt eten en je gewicht op peil wilt houden of terug wilt brengen naar een beter niveau, dan kan dat lastig zijn. Je kunt daarbij misschien wel wat hulp gebruiken.

Wat ik in dat geval met je doe is kijken naar wat voeding voor je betekent, waarom je welke voeding tot je neemt en hoe je dat doet. We kijken naar je gedrag rond het eten en naar het voedsel dat je tot je neemt. Ook hier speelt de overtuiging mee dat je vaak ZELF heel goed weet wat wel en niet goed voor je is en dat je lijf daar ook heel veel signalen over afgeeft. We zullen het hebben over buik- enmondvoedsel en de ervaring leert dat iedereen onmiddellijk begrijpt waar dat over gaat.

In combinatie met hypnose, kunnen we een veranderd gedrag rond en een veranderde kijk op eten bereiken. En dat kan veel voor je vitaliteit en voor je lichamelijke balans betekenen.

Of je nu bij me komt om meer energie te voelen of om af te vallen, mijn benadering zal hetzelfde zijn. Afvallen zonder je basisgedrag rond eten te veranderen is zinloos. Je forceert het lichaam om, onder omstandigheden waarin het de neiging had om te groeien, gewicht af te staan. Dat wordt een gevecht met je lichaam, dat één van beide verliest. Als jij verliest, val je niet af. Als je lichaam verliest word je ziek. En bovendien, vechten met je eigen lichaam ... dat is wel het laatste dat je wilt.

Afvallen doe je door te zoeken naar een nieuwe levensstijl, waarbij je lichaam zich prettiger en meer in balans voelt.

Misschien valt je het op dat ik het nog niet over de cijfers op  je weegschaal heb gehad. De kans is groot dat ik je aan het begin van een afval-traject zal vragen de weegschaal nog maar maximaal 1 maal per week te gebruiken. Ik weet dat dat voor veel afvallers lastig is, vandaar nu alvast die mededeling.

In onze gesprekken over voeding deel ik mijn eigen ervaringen met bewuste en natuurlijke voeding met je. In 2014 ga ik een opleiding tot natuurvoedingsadviseur volgen, waarna ik nog meer inhoudelijke voedingsadviezen kan geven.